Μουσείο των εδαφών Sochaczew και της μάχης του Bzura

Βρίσκεται στο κλασικιστικό κτίριο του δημαρχείου στο Sochaczew από τη δεκαετία του 1830. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Σεπτεμβρίου του 1939, το δημαρχείο στέγασε το διοικητήριο της άμυνας της πόλης. Η έδρα του μουσείου βρίσκεται στο κτίριο του δημαρχείου από το 1977. Παρουσιάζει εκθέματα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως: φορητά όπλα, εξοπλισμός, έγγραφα, φωτογραφίες, στολές και εξοπλισμός στρατιωτών του Πολωνικού Στρατού

Μόνιμες εκθέσεις

Πεδίο μάχης 1939-1945

Το κύριο μέρος της έκθεσης είναι φορητά όπλα, εξοπλισμός, εξοπλισμός, στολές, φωτογραφίες και έγγραφα στρατιωτών του Πολωνικού Στρατού που πολεμούσαν στη μάχη της Bzura το 1939.

"Στην Bzura καμία αλλαγή"

Το “On the Bzura χωρίς αλλαγές” είναι η μόνη μόνιμη έκθεση στην Πολωνία για τις μάχες θέσης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μαζόβια. Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο και παρακολουθήστε τα δραματικά γεγονότα από μπροστά.

"Από την ιστορία του Sochaczew"

Τρία δωμάτια στο ισόγειο του κτιρίου είναι αφιερωμένα στην ιστορία της πόλης μας. Υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία που ανασκάφηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Sochaczew και στη γύρω περιοχή.

«Το παρελθόν είναι κρυμμένο στο έδαφος»

Η αρχαιολογική έκθεση παρουσιάζει εκθέματα που σχετίζονται με την προϊστορία και τον Μεσαίωνα της Γης του Sochaczew.

Μουσείο υπαίθριο μουσείο εξοπλισμού μάχης

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου παρουσιάζουμε υπαίθρια έκθεση του μαχητικού εξοπλισμού του Πολωνικού Στρατού.

Δεξαμενή T24/80                 Πυροβολικό 1897 περ. 75 χλσ                     πυροβολικό                            Το αεροσκάφος MiG-21     Ένα μικρό τεθωρακισμένο όχημα