Στο χωριό υπάρχουν πολλά καταστήματα με σουβενίρ όπου μπορούμε να αγοράσουμε μαγνήτες, καρτ ποστάλ, μπρελόκ, βραχιόλια και πολλά άλλα. Στο κέντρο υπάρχει σούπερ μάρκετ με τα πιο απαραίτητα είδη. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν επίσης καφετέριες και εστιατόρια με τοπικά προϊόντα. 

Ξενοδοχεία

Μερικά από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία είναι το Cronwell, το Olympus, το Hotel Sun Beach – που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα και το τριών αστέρων ξενοδοχείο Kronos που προσφέρει ευνοϊκές τιμές.

 

διαχείριση

Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης που βρίσκεται στην Ελλάδα, περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήμος Δίου-Ολύμπου, περιφερειακή ενότητα Πιερίας, πρόποδες του Ολύμπου.

Το όνομα της πόλης προέρχεται από το μεγάλο αριθμό δέντρων που φύονται στην περιοχή του Πλαταμώνα. Οι πρώην κάτοικοι του Πλαταμώνα είναι κυρίως απόγονοι του Παλαιού Παντελεήμονα, μιας πόλης που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι ο τουρισμός, η γεωργία, η οπωροκαλλιέργεια, η κτηνοτροφία και η αλιεία. Οι παραλίες που βρίσκονται εδώ έχουν βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με γαλάζιες σημαίες για τη διατήρηση της σωστής καθαριότητας.