Το μπαρόκ παλάτι που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα για λογαριασμό του Michał Stefan Radziejowski. Στο παλάτι υπάρχουν έργα τέχνης και εξοπλισμός του 17ου-19ου αιώνα. όπως γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, γραφικά, έπιπλα, μπρούτζοι, πορσελάνη και γυαλί.Αυτή τη στιγμή, είναι ένα μουσείο που περιλαμβάνει: τον Μπαρόκ Κήπο, το Ναό της Νταϊάνας, το Γοτθικό Σπίτι και το Υδραγωγείο στην Αρκαδία. Με τα χρόνια, το παλάτι στο Nieborów έχει κερδίσει πολλά βραβεία, καθώς και το Χρυσό Μετάλλιο του Υπουργού Πολιτισμού και Τέχνης.Το Μουσείο στο Nieborów και στην Αρκαδία ιδρύθηκε το 1945. Αποτελείται από το παλάτι Radziwiłłł με κήπο στο Nieborów και τον ρομαντικό κήπο της Helena Radziwiłłowa στην Αρκαδία. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 1945, το παλάτι στο Nieborów και ο κήπος στην Αρκαδία βρίσκονταν στην περιοχή της ιδιοκτησίας Nieborów-Mysaków που ανήκε στον Janusz Prince Radziwiłł, ιδιοκτήτη του Olyck. Τον Φεβρουάριο του 1945, ολόκληρη η οικογένεια Radziwiłł απελάθηκε από τις υπηρεσίες NKVD στη Σοβιετική Ένωση και φυλακίστηκε σε ένα στρατόπεδο στο Krasnogorsk. Ο τότε διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Βαρσοβίας, Stanisław Lorentz, σύμφωνα με προηγούμενη συμφωνία με τον Radziwiłł, φρόντισε για το μοναδικό παλάτι στο Nieborów και τις συλλογές του καθώς και τον ιστορικό κήπο στην Αρκαδία, εντάσσοντάς τα αμέσως στη σύνθεση του Εθνικό Μουσείο στη Βαρσοβία ως παράρτημά του. Αυτό έσωσε το παλάτι και τις συλλογές του από την καταστροφή και τη διασπορά κατά τη χειρότερη περίοδο του ορθόδοξου σταλινισμού.

Μπαρόκ κήπος

Ο μπαρόκ κήπος σε κανονικό (γαλλικό) στυλ στο Nieborów σχεδιάστηκε την τελευταία δεκαετία του 17ου αιώνα, πιθανότατα από τον Tylman van Gameren, και επεκτάθηκε τη δεκαετία του 1970. Κυριαρχείται από είδη οικογενειακών δέντρων, αλλά τα πιο εντυπωσιακά είναι δύο πλατάνια δέντρα φυτεύτηκαν γύρω στο 1770.


Μάθετε περισσότερα


Ναός της Νταϊάνας

Χτισμένο το 1783 από τον Szymon Bogumił Zug, το κτίριο έχει κλασικές διαστάσεις. Διακοσμήθηκε στη δυτική πλευρά με διάτρητη στοά που στηριζόταν σε τέσσερις ιωνικούς κίονες και την ίδια ημικυκλική στοά στην ανατολική πλευρά.

Μάθετε περισσότερα

Υδραγωγείο Αρκαδίας

Χτίστηκε το 1784 πάνω από έναν καταρράκτη νερού. Με πρότυπο την αρχιτεκτονική των ρωμαϊκών υδάτων. Από λειτουργική άποψη, είναι μια γέφυρα που συνδέει τις όχθες του ποταμού Łupi ακριβώς στις εκβολές της μεγάλης λίμνης. Το σχέδιο του Υδραγωγείου από το 1784, υπογεγραμμένο από τον Szymon Bogumił Zug, έχει διατηρηθεί.


Μάθετε περισσότερα

Γοτθικός ναός

Χτισμένο στα έτη 1795–1797, κατασκευασμένο από κόκκινο τούβλο, αρχικά με τοξωτή στοά δίπλα στα νότια και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον απέναντι λόφο.

Μάθετε περισσότερα


Αν σας ενδιαφέρει το μουσείο

Ελέγξτε αυτές τις πληροφορίες